Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΨΕΥΤΕΣ;

Εχθές με έκπληξη διαπίστωσα ένα άρθρο που κυκλοφορεί ευρέως στον τύπο της χώρας μας αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και μια εκδήλωση επενδυτών στο Λονδίνο, όπου αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε στους επενδυτές τα ίδια που λέει και εδώ, και αυτοί έπαθαν σοκ. Μάλιστα το άρθρο φέρεται να μεταδίδει ένα e-mail ενός εκ των πιο διάσημων εκπροσώπων Fund, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλώνει σοκαρισμένος με αυτά που άκουσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους επενδυτές να φύγουν από την Ελλάδα.


(το άρθρο χωρίς να ξέρω ποιο μέσο το εξέδωσε πρώτο: http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1278418/salos-sthn-agora-me-e-mail-ths-capital-anekdoto.html )

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά του λέει πως ουδέποτε σε αυτή την συνάντηση παρευρέθηκε ο κος Sponer και πως το mail δεν υπάρχει αλλά είναι δημιούργημα του δημοσιεύματος.

ΓΕΓΟΝΟΣ 1:

Πράγματι το στην Ελλάδα δημοσιευμένο «Πρόγραμμα» (ο θεός να το κάνει) του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ούτε στο ελάχιστο, τουλάχιστον στις παρούσες συνθήκες. Δεν θα επιχειρηματολογήσω για αυτό σημείο σημείο, το θεωρώ άδικο χρόνο. Πιστεύω ότι είναι κοινή πεποίθηση αυτό στους επαρκώς νοήμονες ανθρώπους τουλάχιστον. Στους μη νοήμονες όσο και να επιχειρηματολογήσεις δεν έχει νόημα, απαλλάσσονται λόγω είτε βλακείας, είτε λόγω ανικανότητας να σκεφτούν λόγω αντικειμενικών προβλημάτων στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει για αυτούς μοναδική σανίδα σωτηρίας.

ΓΕΓΟΝΟΣ 2:

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είπε ότι στις εν λόγω συναντήσει δεν παρευρέθηκε ο κος Sponer, ωστόσο αποκάλυψε δημοσίως ότι οι εν λόγω συναντήσεις ΕΓΙΝΑΝ. Είναι «απορίας άξιο» (ειρωνικά το λέω), πως το κόμμα «της Αριστεράς και της Προόδου», που κάθε τόσο δεν χάνει ευκαιρία να «τα χώσει» στο «κακό Κεφάλαιο», κάνει τόσο ευθαρσώς συναντήσεις με αυτό ενόψει ανάληψης της εξουσίας από το ίδιο… Ίσως τελικά τα υπόλοιπα «Αστικά» κόμματα να μην είναι τόσο «κακά» που ευθαρσώς κάνουν το ίδιο χρόνια τώρα, μιας που κυβερνούσαν και το έβλεπαν το θέμα σοβαρότερα από όσο το έβλεπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που η εξουσία φαντάζει προοπτική, δεν τους πειράζει ούτε στο Davos να πάνε ούτε στα Λονδίνα και να συναντηθούν με τους «κακούς, χοντρούς Καπιταλιστές – μεγαλοκαρχαρίες»….αηδίες που στην χώρα μας έχουν γίνει καραμέλα.

Με δεδομένα τα δύο παραπάνω, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για το τι πραγματικά έγινε.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 1:
Πράγματι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι αθεράπευτα ηλίθιοι και είπανε στους ξένους επενδυτές αυτό ακριβώς που λένε και στους ανόητους στην χώρα μας προκειμένου να πάρουν την ψήφο τους. Σε αυτό το ενδεχόμενο, το μέλλον φαντάζει ζοφερό για την χώρα μας και πραγματικά δεν θα είμαστε άξιοι σε περίπτωση που έρθουν στην εξουσία, ούτε ο θεός να μας σώσει. Θα μας απαλλάξει από την ύπαρξη μας λόγω ανοησίας ως Έθνος και θα μας άξιζε να χαθούμε στην λήθη της ιστορίας. Όπως λέει και ο λαός «οι άνθρωποι θα είναι πιο χαζοί και από τα ραδίκια» (ή τουλάχιστον αυτό θα έχει αποδειχθεί).

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 2:
Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι να μην είπε τίποτε από αυτά που λέει μέσα στην χώρα στους επενδυτές, αλλά να είπε άλλα που υπάρχουν στην κρυφή του ατζέντα. Έτσι το άρθρο υπάρχει το ενδεχόμενο πράγματι να είναι ψευδές (από όποιο μέσο και αν ξεκίνησε) και να μην προκλήθηκε καθόλου πανικός στους επενδυτές. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι δεν είπε τίποτα από όσα λέει στην Ελλάδα ότι θα κάνει. Επομένως ότι ήδη ξέρει ότι αυτά που λέει δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν και πουλάει ψεύτικες ελπίδες στους αφελείς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Σε κάθε περίπτωση το άρθρο πέτυχε τον σκοπό του δημιουργού του. Γιατί στην μια περίπτωση (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 1) ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ένα κόμμα αναξιόπιστο αποτελούμενο από εντελώς ηλίθιους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την εξουσία και τα προβλήματα στην χώρα μάλλον σαν κάτι ελαφρύ, στην άλλη περίπτωση (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 2) ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ο απόλυτος εκμεταλλευτής της δυστυχίας των ανθρώπων της χώρας μας, ο απόλυτος ψεύτης ολκής με πλήρη συνείδηση της ακολουθούμενης μεθόδου του προς αρπαγή της εξουσίας.

Προσωπικά για εμένα ισχύει μάλλον το δεύτερο…


Promitheus Pyrforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου